Harmonie Weidum is een gezelschap met een rijke geschiedenis (1898) en een mogelijk nog rijker heden. Met diverse concerten en voorstellingen zoals het slagwerkspektakel ‘Weidum slaat troch’, de Studio Smids film ‘Koperdieven’ en de kindervoorstelling ‘Hennie de Heks’ is de zaal keer op keer uitverkocht. De verschillende disciplines staan onder enthousiaste en succesvolle leiding van Ria Fennema, Francisca de Vries, Martijn Oostra, Jorrit Laverman, Kees Romers en Andries Kramer.

Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met één van onderstaande bestuursleden

Ruurdtje Anema
ruurdtje_anema@hotmail.com
Contactpersoon saxofoonlessen
Corina Punter
folkert.corina@gmail.com
058-2519264

Albert de Boer
albertdeboer@live.com
Eelke Tamminga
eelkesytse@hotmail.com

Sepkje van der Vegt
sepkjevdvgt@gmail.com
Contactpersoon opleiding fanfare
Barbara Bannink

Contactpersoon opleiding malletband

Dirigent Malletband: Martijn Oostra

Op 7-jarige leeftijd ben ik begonnen op kleine trom bij malletband Oranje in Bolsward. Na een aantal jaren heb ik mij gericht op het concert slagwerk en wilde ik mijzelf verder ontwikkelen (meerdere slagwerkinstrumenten). Vanaf mijn 14e ben ik bij SoliBrass in Leeuwarden komen spelen, waar ik veel ervaring en contacten heb opgedaan. Naast het spelen begon ik mij te verdiepen in het componeren en arrangeren van muziek en heb ik meegedaan aan diverse compositiewedstrijden. Hiermee heb ik in 2012 de 'Koninklijke conservatoriumprijs voor jonge componisten' gewonnen en mocht ik compositielessen volgen aan het conservatorium van Den Haag. Ik schrijf nu vooral stukken voor slagwerkensembles, fanfare en duetten + solo's voor verschillende instrumenten. Daarnaast geef ik slagwerkles bij Oranje Bolsward en verzorg ik zo nu en dan gastdirecties.

Docent slagwerk: Jorrit Laverman

Jorrit Laverman heeft vier jaar klassiek slagwerk gestudeerd aan het Artez Conservatorium in Zwolle bij Jan Wissink en Jan Roel Hamersma. Vervolgens heeft hij de studie HaFaBra-directie gedaan aan hetzelfde conservatorium bij Alex Schillings. Deze studie sloot hij af met een zeer succesvol eindexamenconcert op 28 juni 2014 met maar liefst een 9,5 als eindresultaat.
Laverman is zelf destijds lid geworden bij Harmonie Weidum in 1997. Als slagwerkleerling op les bij Jan Geert Nagel, enkele jaren later speelde Laverman zowel bij de fanfare als de malletband op diverse slagwerkinstrumenten. Naast vele freelance klussen is Laverman ook actief geweest in het Nationaal Jeugd Slagwerk Ensemble onder leiding van Henk Smit en Jo Zinzen.

Dirigent fanfare (A- en B- orkest) Ria Fennema:
Ria Fennema is geboren te Leeuwarden en groeide op in
een muzikale familie. Zowel haar grootvader, Sjoerd Nieuwland
als haar vader, Folkert Fennema waren dirigent. De eerste muzikale
stappen zette ze als cornetspeelster bij de Chr. Brassband Hosannah
om later over te stappen of de althoorn.
Ze speelde o.a. bij de PBG Groningen,
Soli Brass Leeuwarden en het combo van het gospelkoor Joy for People uit Dokkum.
Ria studeerde aan het Conservatorium te Leeuwarden en is sindsdien actief als dirigent. Ze begon bij de brassband Harmonia Zwaagwesteinde maar was ook dirigent bij de fanfare Oranje Grootegast, fanfare Wubbenes Jacobs Arum, Gereformeerde Brassband Groningen en fanfare De Bazuin Tijnje. Momenteel dirigeert zij het A- + B-orkest van de brassband Hosannah
en mannenkoor Het Franeker Akkoord. Sinds september 2012 heeft ze bij de Harmonie Weidum het dirigeerstokje overgenomen van Reimer Jan Rondaan.

Docent koper: Andries Kramer
Andries Kramer begon zijn muzikale loopbaan bij muz.ver. “Hâld Moed” uit Oosthem. Via de bugel en cornet werd uiteindelijk trompet zijn instrument waarin hij werd onderwezen door docenten van cvk Sneek e.o, Tseard Verbeek en Wybren Valkema. Na de middelbare school koos hij voor de muziek vakstudie aan het toenmalige conservatorium van Leeuwarden. Hij studeerde daar de hoofdvakken trompet (docent Jan Holtrop) en direktie (docenten Dirk Annema/Gerrit Fokkema) en slaagde in 1988 voor het diploma Docerend Musicus en in 1989 voor het praktijkdiploma direktie HaFaBra. Van 1990 tot 1992 studeerde hij nog twee jaar direktie bij Gerrit Fokkema te Hilversum.
Momenteel is Andries als docent klein koper werkzaam aan Kunstencentrum Atrium & Ritmyk te Sneek en werkt hij voor het projectbureau “ Akte2` Als dirigent is hij al bij diverse fanfare-orkesten werkzaam geweest en behaalde met deze orkesten altijd prima resultaten op concoursen met als hoogtepunt het kampioenschap in de 2e divisie sectie fanfare op het WMC 2005 te Kerkrade.
Andries is mede oprichter geweest van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest waarmee hij in 1999 kampioen werd op het internationale concours te Raβstede in Duitsland. Momenteel dirigeert hij 'Crescendo' uit Lemmer en remplaceert regelmatig voor diverse orkesten. Tevens dirigeert hij 'Koperguod', een koperensemble in grote bezetting waarvan hij ook medeoprichter is en een soortgelijk ensemble verbonden aan het Kunstencentrum genaamd 'AtriumBrass'.
Andries: ,,Sinds september 2014 ben ik als koper docent begonnen voor Ons Ideaal te Easterwierrum en Harmonie te Weidum. De eerste indruk is wat mij betreft positief. Veranderingen, wennen aan, vragen vaak wat tijd, maar ik hoop dat de leerlingen en de verenigingen mijn positieve indruk delen."

Docent saxofoon: Kees Romers

Kees Romers begon als jongen op de klarinet in een harmonie-orkest. Al jaren speelt hij in allerlei pop-, jazz - en wereldmuziekbands. Kees is werkzaam als workshop/ saxofoon-docent en coördinator Pop & Jazz bij kunsten-centrum Atrium in Sneek. Hij is als organisator betrokken bij o.a.  Jong Talent Festival "Vers" ,"City Jazz" en straat-festival "Ut Sneek". Kees geeft sinds najaar 2015 saxofoon-les aan een aantal leerlingen van Harmonie Weidum en is daar erg positief over : "De leerlingen hebben er zin in , willen zichzelf verbeteren en blazen er lekker op los!".

Muziekvereniging Harmonie Weidum e.o.

TELEFOON:
MAIL: