Concert Euphonia Wommels

23 september 2015

Op zondagmiddag 11 oktober geeft het harmonieorkest van Euphonia een concert in het Marne Theater te Bolsward. Zij geeft dit concert in samenwerking met het shantykoor Skomjend Wiid. Het thema van dit concert is „Sea Songs and Shanties“. Lang geleden maakten zeelieden al gebruik van muziek om hun gevoelens en ervaringen tijdens het varen te uiten. Dit deden zij veelal door te zingen. Tijdens grootse zeereizen gingen er ook muzikanten mee aan boord. De melodieën hebben vervolgens componisten geïnspireerd tot het schrijven van muziek voor grotere ensembles en orkesten. Tijdens deze zondagmiddag kunt u van deze rijke muziekgeschiedenis genieten. 

Het koor zingt traditioneel haar zeemansliederen. Het orkest speelt muziek, gebaseerd op zeemansliederen, de zee of breder, het water. Zo brengen zij onder andere de Piet Hein Rhapsody van Peter van Anrooy uit 1901 ten gehore. Behalve de verbindende factoren in de muziek is er ook een meer „personele“ verbindende factor. Diverse zangers uit het koor komen uit Wommels. Tevens is een fluitiste uit het orkest inval-begeleiding bij het koor. 

Kortom een, naar verwachting, vrolijk concert voor jong en oud op de zondagmiddag. Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.30 uur. Entree 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis. Marne Theater Bolsward; Schoolstraat 1; 8701 DX Bolsward.

« terug

 

 


© Muziekvereniging Harmonie Weidum e.o. | Privacy verklaring